Letbaner.DK
 
Bruxelles viser succes frem
Nyhed 00355  

FLEXITY Outlook Foto: Bombardier
Bruxelles sporvogne skal til Canada

 

Bruxelles viser succes frem

 
13.10.09
To Sporvogne fra Bruxelles skal køre til de Olympiske lege i Vancouver i 2010.

Sporvognene skal tilbyde gratis transport mellem den Olympiske Landsby og Granville Island, 7 dage om ugen, 18 timer i døgnet i to måneder.

Ved en begivenhed d. 12.10.09, arrangeret af Bruxelles Transportselskab (STIB), blev to Flexity Outlook sporvogne markeret ved deres afrejse til Vancouver i Canada, hvor de skal køre i et demonstrationsprojekt under de Olympiske og Paralympiske vinterlege 2010.

De 32 meter lange prisbelønnede køretøjer transporteres til Bremerhaven i Tyskland, hvorfra de sejles gennem Panama-kanalen til Vancouver med ankomst i begyndelsen af december 2009.

Bombardier og byen Vancouver er co-sponsorer af projektet 'Den olympiske Linje'. Denne sponsorering er et supplement til Bombardier's rolle som officiel sponsor af de Olympiske og De Paralympiske Vinterlege 2010 og designer/producent af de olympiske fakler.

Sporvognene vil køre gratis mellem den olympiske- og paralympiske Landsby og Granville Island, et centralt underholdning center for '2010 Winter Games' fra 21.01.10 til 21.03.10. Bombardier vil drive den korte letbane 7 dage om ugen, 18 timer i døgnet med 6-7 min. interval på den 1,8 km lange 'Olympic Line'. Denne 60-dages demonstrationsperiode vil give adgang til miljøvenlig og bæredygtig transport for Vancouvers over 500.000 beboere, besøgende og sportsfolk fra hele verden.

Flexity Outlook i Bruxelles, foto fra flickr.com
Flexity Outlook i Bruxelles

 

Pæne ord med på vejen

Brigitte Grouwels, Transportminister for hovedstadsregionen Bruxelles udtalte: "Som transportminister i Bruxelles er jeg meget stolt over, at vores transportselskab vil låne de to sporvogne ud til Vinterlegene 2010. Denne sporvogn har bevist sin funktionalitet i vores by. Passagerer med barnevogne og gangbesværede drager fordel af lavt gulvs køretøjerne, som sikrer let adgang for alle passagerer. De er også vigtige til at reducere CO2-emissionerne. Dette partnerskab understrege vores image som en energibevidst og miljøvenlig hovedstad ikke kun i Belgien, men i hele EU."

Alain Flausch, chef hos STIB, udtalte: "Vi er meget stolte over, at vores FLEXITY Outlook sporvogn med sin fremragende Art Nouveau design er blevet udvalgt af vores kolleger i Vancouver og Bombardier som et eksempel på, hvordan en moderne og effektiv sporvogn skal se ud".

André Navarri, formand for Bombardier sagde:
"Befolkningstilvækst, urbanisering, trafikpropper og forurening har resulteret i en "renæssance" af den offentlige transport med en genoplivning af sporvognen. Moderne sporvogne transporterer folk hurtigt, effektivt rundt på en behagelig måde, og hjælper på samme tid byerne med at trække vejret igen ved at mindske forurening og overbelastning."

 

Fornemme designpriser

Bruxelles FLEXITY sporvogn er blevet anerkendt i branchen for best-in-class innovation og design. Den modtog den prestigefyldte "Henry van de Velde label" (2007) for sin nutidig fortolkning af Art Nouveau-stil og en "Design at Work" Award (2008) for innovativ produktudvikling og enestående design kvaliteter.

I øjeblikket kører der mere end 450 lavtgulvs FLEXITY køretøjer i Augsburg (Tyskland), Bruxelles (Belgien), Linz og Innsbruck (Østrig), Lodz (Polen), Eskisehir (Tyrkiet), Genève (Schweiz), Marseille (Frankrig), Valencia og Alicante (Spanien), og vil snart blive sat i drift i Palermo (Italien), og Krefeld (Tyskland). Vognene har 100% lavt gulv og tilsvarende vil snart blive leveret til Toronto, som for nylig indgik kontrakt på 204 sporvogne.

 

Passagersucces i Bruxelles

STIB, som er Belgiens største regionale trafikselskab, (Société des Transports Intercommunaux de Bruxelles), betjener de 19 kommuner i hovedstadsregionen Bruxelles samt 11 andre fjernereliggende kommuner.

STIB dækker et areal på 241,5 kmē og leverer transport til en befolkning på over 1,1 mio. indbyggere.

Bruxelles netværk har 4 metrolinjer, 20 sporvognslinjer, 50 buslinjer og 17 natbuslinjer. I 2008 valgte mere end 286 mio. mennesker den offentlige transport for at komme rundt i hovedstaden.

På 9 år er antallet af kollektive rejser i Bruxelles steget med 80%. Dette store fremskridt er næsten enestående i Europa.

/kilde Bombardier, oversættelse HB

 


Relaterede nyheder:

Phoenix åbner ny letbane

Borgerne i Phoenix, Arizona håber at ny letbane vil redde byens økonomi. Drift startede ved nytår. (28.03.09)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen øverst til venstre.
   

"På 9 år er antallet af kollektive rejser i Bruxelles steget med 80%. Dette store fremskridt er næsten enestående i Europa."

 
 

Læs mere her:

Vancouver's Streetcar
(Olympics 2010)
Trams from Brussels to Vancouver
(Bombardier 12.10.09)
Flexity Trams
(Bombardier)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold Opdateret 07.11.09