Letbaner.DK
 
Så åbnes letbanen som lovet
Nyhed 00607  
Forside
Nyheder
Udland
TV & video
Hvad er en letbane
Link
Om foreningen
Kontakt
Støttemedlemmer
Arkiv
Tilbage
Næste


Odense Letbanes testkørsel. Foto: Odense Letbane

 

Så åbnes letbanen som lovet

 
18.05.22

Men først skulle de sidste formaliteter være på plads med godkendelse og overdragelse.

Odense Letbane åbner lørdag den 28. maj med fest, taler og musik. Der bliver udsigt til en spændende dag i Odense med mange kulturelle aktiviteter ud over talerne.

 
Trafikstyrelsens godkendelse

Tirsdag d. 26.04.22 fik Odense Letbane Trafikstyrelsens endelige godkendelse til drift. Vicedirektør i Trafikstyrelsen, Christian Vesterager, giver udtryk for et godt samarbejde med Odense Letbane om at få megaprojektet godt og sikkert i mål:

- Der har været tale om et langvarigt, ressourcekrævende og fagteknisk meget stort og kompliceret jernbaneprojekt, der sagtens kunne have haft flere udfordringer. Vi har imidlertid hele vejen igennem haft en virkelig god og tæt dialog om, hvad der løbende skulle til for at minimere risici og finde løsninger, så vi kunne komme godt i mål med letbanen. Det er jeg rigtig glad for er lykkedes til glæde for snart mange tusinde passagerer, siger Christian Vesterager.

Den endelige godkendelse til drift betyder, at Odense Letbane nu er karakteriseret som en jernbane og dermed også kan køre med passagerer.

 
Overdragelsen af anlægget

Letbanen blev også overdraget fra Comsa til Odense Letbane d. 26.04.22. Comsa er den spanske entreprenør, der har anlagt letbanen gennem Odense. Det banede vejen for en åbning af letbanen som lovet sidst i maj måned.

 
Og så skal der festes

- Det er med størst mulig glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en dato for åbningen af Odense Letbane – og dermed invitere hele Odense med indenfor i en moderne og effektiv letbane, som fra dag ét vil tilføre et markant løft til den kollektive trafik i landets tredjestørste by, siger Jesper Rasmussen, bestyrelsesformand ved Odense Letbane P/S. Han uddyber:

- Både nutiden og fremtiden kalder på effektive transportløsninger i de store byer, og jeg er ikke i tvivl om, at letbanen har potentialet til at understøtte den imponerende byudvikling, som Odense oplever i disse år, og som vil fortsætte mange årtier frem. Der er al mulig grund til at sige tillykke til alle i Odense – letbanen er jeres fra nu af.

- Forløbet frem til nu har ikke været uden bump på skinnerne. Det ærgrer os, at vi har oplevet forsinkelser. Men nu er tiden inde til at se fremad. Og jeg vil gerne personligt rette en stor tak til alle partnere i projektet, som over en bred front har ydet en enestående indsats for at indfri målet om åbning 28. maj 2022 – en dato, som vi i fællesskab har sigtet efter siden årets begyndelse.

- En historisk dag er i vente for Odense, når byens nye letbane åbner for kørsel med passagerer lørdag den 28. maj 2022.

 
/HB - kilder: Odense Letbane og Trafikstyrelsen

 


Relaterede nyheder:

Hvem kører med letbane og hvem kører med bus?

Nogen mener at BRT-busser kan det samme som letbaner, men passer det? (17.05.22)

Sådan bliver letbanen i Odense

Efter måneder med negative artikler om letbanen, fik Fyens Stiftstidende endelig øjnene op for de fordele der venter Odense. (15.05.21)
Gå til menuen i toppen

Til top

Læs mere fra menuen Øverst til venstre.
   
 
 
 
 

Læs mere her:

Nyt lag græs ved H.C. Andersens Hus (Odense 17.05.22)
Peter Rahbæk Juel: - Letbanen bliver rygraden i vores kollektive transportsystem (Odense 15.05.22)
Status på letbanens indsats mod støj og vibrationer (Odense 11.05.22)
Byen & Banen: ’En ny dreng i klassen’ (Odense 06.05.22)
Odense Letbane åbner lørdag den 28.5 (Odense d. 30.04.22)
Vigtige underskrifter på plads: Odense Letbane når vigtig milepæl (Odense 26.04.22)
TS: Odense Letbane får den endelige godkendelse til drift. (Odense 26.04.22)
Tirsdag d. 26/4 overdrages letbanen (Odense 26.04.22)


 
Copyright © Letbaner.DK
Forbehold